FAQ

VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN

KATSO VASTAUKSIA YLEISIMPIIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN OTSIKOITTAIN

 

VUOKRAUSEHDOT

 

Hämeen VuokraViihde vuokraa telttoja "avaimet käteen" periaatteella. Teltat toimitetaan sovitusti asiakkaalle ja ne puretaan myös sovitusti. Hämeen VuokraViihde noudattaa turvallista vuokraustapaa. Telttoja ei tule pystyttää eikä niitä pystytetä olosuhteissa, joissa on selkeä vaara. Tällainen tilanne tulee eteen myrskytuulella.

 

Mahdollisista vuokrauksen aikaisista vahingoista vuokratuotteille vastaa asiakas täysimääräisesti (rikkoutuminen, esimerkiksi kattorakenteissa on roikuttu). Hämeen VuokraViihteellä on vastuuvakuutus.

 

Teltoissa ei tule käsitellä tulta eikä käyttää lämmittimiä tai valoja jotka selkeästi tuottavat merkittävästi lämpöä ja paloturvallisuusriskin.

 

Todettakoon, että koko toimintahistorian aikana telttoja ei ole jäänyt pystyttämättä kertaakaan eikä asiakkaalta ole tarvinnut hakea korvauksia kertaakaan.

 

Vuokraaja vastaa tuotteiden turvallisesta käytöstä ja niihin liittyvistä turvallisuusseikoista (esim. sumopaini, SUP-lautailu). Vuokratuotteita ei saa luovuttaa tai antaa eteenpäin ilman Hämeen VuokraViihteen lupaa.

 

Hämeen VuokraViihde käyttää laskutustapana laskua. Maksuaika 10pv, toimitustapa sähköposti. Isommissa vuokrauksissa (yli 2000€) edellytämme 50% etukäteissuoritusta ennen vuokratuotteiden toimitusta.

 

JUHLATELTAT

 

Voiko teltan jättää osittain auki?

Kyllä voi. Tuuliolosuhteita on hyvä kuitenkin tarkistella sillä teltta on tällöin eräänlainen laskuvarjo.

 

Haittaako jos maaperä on kalteva?

Teltan puolesta ei, jalat ovat säädettävät. Pöytien ja tuolien kanssa tämä tuottaa hankaluuksia, koska kaltevalla pinnalla on ikävä istua.

 

Pitääkö teltat vettä?

Kyllä pitävät. Teltat ovat 500 denierin palosuojatuilla kattokankailla.

 

Onko telttoihin saatavilla lattioita?

Valitettavasti ei. Lattian kulut olisivat sitä luokkaa, että harva haluaisi niitä todellisuudessa vuokrata.

 

Onko telttoihin lämmittimiä?

Ei valitettavasti ole. Teltta on kuitenkin yllättävän lämmin mikäli se suljetaan kaikilla seinillä ja siellä on ihmisiä. Telttaan ei saa asentaan kaasutoimista säteilylämmitintä turvallisuuden vuoksi.

 

Kuinka tarkka vuokraus on ajallisesti?

Yleensä telttoja halutaan koristella ennen juhlia ja ymmärrämme tämän. Mikäli teltan toimitus on vain mahdollista niin se pyritään toimittamaan reilusti aiemmin vkonloppu vuokrauksien yhteydessä. Olemme joustavia.

 

KALUSTEET

 

Onko teillä pöytäliinoja?

Ei valitettavasti ole. Kokemus on osoittanut, että jokainen vuokraaja haluaa hieman erinäköistä joten kysyntään on mahdoton vastata. Suosittelemme kertakäyttöpöytäliinoja. Ne voi myös teipata pöydän alle kiinni jolloin ne eivät lepata myöskään tuulessa.

 

Mahtuuko pöydän ääreen vain 4 henkilöä?

Kyllä. Pöydän päätyihin voi laittaa tuolit, mutta tämä ei toimi teltassa tilan puolesta eikä se ole mukava paikka istua pöydän jalkojen vuoksi muutoinkaan.

 

Uppoavatko tuolit nurmikkoon?

Jos nurmikko on läpimärkää/mutaista niin etuosa voi painua hieman. Normaalilla kuivalla nurmikolla tuoli ei uppoa lainkaan. Tuolin painoraja on 120 kg.

 

ESIINTYJÄT

 

Mitä minun tulee huomioda esiintymispaikan suhteen?

Pääsääntöisesti riittää, että näytetään esiintymispaikka ja että sinne tulee sähkö. Sähköksi riittää normaali pistorasia ja jatkojohto johon voi kytkeytyä useammalla pistokkeella.

 

Yleisesti ottaen olisi hyvä jos esiintyjä on hieman ylempänä kuin yleisö (esim kuormalava, jossa vaneerilevy). Tämä on myös esiintyjien turvallisuutta (mikkiständi ja mikrofoni - vahinkopotku tanssiessa - artistin hammasremontti). Pihamaalla esiintyessä esiintyjän alla tulee olla vähintään matto maakosteuden vuoksi.

 

Tilan tarve trubaduurilla on vähintään 2m ja duolla 4m.

 

Pitääkö heille tarjota jotain?

Kyllä, juotavaa. 2x 45min soittaminen ja laulaminen on verrattavissa urheilusuoritukseen, joten jano on varmasti ja myöhemmin varmasti nälkäkin. Harva artisti syö kuitenkaan ennen keikkaa, yleensä jälkeen.

 

Mikä on paras aika esiintyä?

Riippuu ihan siitä monelta juhlat alkavat ja tarjoillaanko juhlissa alkoholia. Yleensä suomalaista miestä ei saa tanssilattialle selvinpäin joten yleensä paras soittoaika lienee noin klo 22.00 -> jolloin meno on ylimmillään ja kaikkia laulattaa.

 

JUOMACOOLERIT

 

Kuinka nopeasti ne viilentää?

Tunneissa. Usein riittää, että coolerin laittaa päälle 2-3h aiemmin. Missään nimessä sitä ei kannata eikä pidä pitää päällä edeltävää yötä.

 

Montako cooleria tarvitsen kun vieraita on 50?

Yhden. Cooleria täytetään ajoittain ja tällöin tölkit viilenevät todella nopeasti. Tölkkejä ei tule asetella cooleriin vaan ne tulee kaataa laatikoista hillitysti cooleriin juomalaatikon pohja avaamalla. Tällöin tölkkien väliin jää ilmarakoja = lämmin ilman nousee ylös, kylmä painuu alas. Loppuiltaa kohden juomien menekki laskee, vaikka alkuun se voi olla suurtakin.

 

Paljonko minun tulisi varata alkoholijuomia juhliini?

Hyvä kysymys! Tähän vaikuttaa monta seikkaa kuten mm juhlien aloitusaika ja tarjoilun aloitusaika sekä tietysti juhlavieraiden juomatottumukset.

 

Ruokailu ennen alkoholitarjoilua vähentää juomien menekkiä ja se on muutoinkin järkevää loppuillan kunnon kannalta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää 10 tölkkiä / hlö, mikäli mies- ja naismäärä on suhteellisen tasainen ja juhlat alkavat klo 18:00. Mikäli juhlissa on enemmän miehiä kuin naisia voi oikeampi määrä olla 12 tölkkiä/hlö.

 

KAHVINKEITTIMET

 

90 kuppia kertakeittämisellä?

Kyllä. Keitin vetää 15 litraa kerralla ja tämän määrän keittämiseen tarvitaan 2 pkt kahvia. Suosittelemme Pauligin Presidentti-pannujauhtauskahvia. Mikäli epäilet, että 90 kuppia ei riitä niin ota useampi keitin. Keittimellä on hankala keittää uutta "satsia", koska se on erittäin kuuma ja tyhjennys oma operaationsa. Juhlien järjestämisssä kahvinkeitto on pieni kuluerä.

 

Kuinka pitkään kahvi säilyy hyvänä keittimessä?

Mikäli kahvin kulutus on pientä säilyy kahvi juomakelpoisena tuntikaupalla. Todistetusti kahvia on kehuttu vielä 10 tuntia sen keittämisen jälkeenkin. Tällöin säiliössä oli kuitenkin merkittävä määrä kahvia. Iso tilavuus takaa, ettei kahvi "pala."

 

CATERING

 

Mitä nämä suunnilleen maksaa?

Asiaa on hankala arvioida ilman tarkempaa suunnittelua, mutta mitä enemmän on ihmisiä sen halvempaa se on suhteessa. Sanotaanko näin, että pitopalvelun hinnoissa, useasti myös sen alle. Raaka-aineet ovat keskivertoa huomattavasti parempia.

 

Miten nämä eroavat pitopalvelusta?

Menu on yleensä täysin poikkeuksellinen ja se valmistetaan suurimmaksi osaksi paikan päällä = Kyllä, voit jutella kokin kanssa ja seurata ruoan valmistumista. Pelkkä grillilohen tekeminen on näky liekkeineen ja savuineen jo itse. Lisäksi, nämä eivät vain tee ruokaa: Se on myös intohimo ja kunnia-asia. Kokonaisuudessaan puhutaan koko päivän kestävästä työrupeamasta.

 

TEKSTIILIPESURI

 

Minkälainen lika irtoaa?

Mahdotonta vastata. Yleisesti ottaen kaikki irtoaa mikä on irrotakseen. Pesurin mukana tulee "allergiavapaita" pesuainetabletteja jotka ovat hyviä, mutta mikäli nämä eivät riitä teholtaan niin suosittelemme nestemäistä sappisaippuaa (Tokmanni).

 

Mihin pintaan pesuri on paras?

Parhaimmillaan pesuri on perinteisessä sohvakankaassa tai auton penkissä. Pesuri toimii myös ns "samettisessa" kankaassa, mutta pesutulos ei ole niin hyvä. Myös petauspatjat voi pestä.

 

AKTIVITEETIT

 

Minkälaisen alustan sumopuvut vaativat?

Nurmikko on paras alusta. Sumopaini kannattaa aina toteuttaa ilman jalkineita nilkkavammojen ehkäisemiseksi.

 

Vaatiiko huojuvatorni isomman auton kuljetukseen?

Ei vaadi. Peli tulee kahdessa isossa muovilaatikossa. Laatikot toki painavat, koska peli on tehty puusta.

 

 

 

 

 

 

040 530 4228

 info(at)hameenvuokraviihde.fi

16900 LAMMI

PÄÄASIALLINEN TOIMIALUE

HÄME

HÄMEENLINNA

LAHTI

HOLLOLA

RIIHIMÄKI

HAUSJÄRVI

LAMMI

HAUHO

TUULOS

IITTALA

HATTULA

JANAKKALA

TURENKI